RUGBY 2013

Kan man få uppleva samma dag två gånger? För isåfall skulle jag mer än gärna spola tillbaka tiden till klockan 15:15 igår. Igår då jag var lycklig som få, låtsades att jag faktiskt förstod reglerna i rugby och befann mig på Swinget halva natten. En dag som förmodligen aldrig kommer att glömmas. 
En av mina närmsta kompisar var med i Stagg/Jennys lag, vilket är så sjukligt coolt! Hon går alltså i ettan och konkurerar mot både tvåor och treor om en plats, och hon tog den! Efter att tjejerna hade spelat klart (de fölorade med 2-0, men det skulle lika gärna kunnat bli 0-2) så kom hon upp till mig på läkteren, förklarade reglerna och sedan skrek vi ramsor som aldrig förr! Det var sån himla härlig känsla att stå där bland alla stagnister och verkligen känna samhörighet med alla. För alla hoppades ju faktiskt på samma sak.. Dubbelseger. I killarnas match stod det 2-2 efter full tid och det blev tre minuters förlängning. Man stod och var nervös så fort någon rörde sig! Tillslut gjorde stagg segermålet. Ett av de skönaste segermålen jag varit med om. Jag trodde verkligen inte att man skulle vara så inne i matcherna som man faktiskt var, jag höll på att börja gråta av nervositet.. Haha! 






På kvällen åkte vi vidare till Hotell Witt där nästan alla som varit på rugbyn befann sig och väntade på att DeVetDu skulle spela. Det var länge sen jag hörde så många tjejskrik samtidigt.. Haha. Kvällen blev iallafall extremt lyckad och jag ångrar inte en sekund att jag satt i kö i 7,5 timme mitt i natten och nästan frös ihjäl för att få biljetterna. Tack alla som gjorde gårdagen så lyckad, ni är bättre än ni anar!


(Tre av bilderna är tagna från instagram och ni ser själv vilka de kommer ifrån)



VLOGG 6 - PLUGGPROBLEM


5 SAKER

1. Jag dricker inte cola eller äter på mcdonald´s/burger king/max/ni fattar och det är inte för att vara yttig, utan för att jag inte tycker att det är gott.
2. Jag anser att Håkan Hellström är ett musikaliskt geni p.g.a hans texter, inte hans röst som vissa verkar tro.
3. När jag var yngre var jag galen i döskallar. Varje dag hade jag något på mig med döskallar på, tillslut sa min lärare "Ska du inte sluta med de där döskallarna snart?"
4. Jag anser att man kan dricka mjölk till allt. Allt. 
5. Jag är sämst på blommor, de dör så fort jag kollar på dem.. Förutom blomman på mitt gamla bankkort
 
 

RASTLÖS, VILSEN OCH KEPSFRILLA

Jag vet ingen som är så rastlös som jag är... Jag kan sitta still i max 1 minut, sen måste jag göra något! Jag är själv hemma (och ska vara det i någon timme till) och då tänkte jag ta tillfället i akt och ut och springa, men kom på att jag inte hittar här i Berga än. Alltså skulle det resultera i att jag skulle springa vilse - aldrig hitta hem - missa fotbollen ikväll - och sen dö. Så jag tänkte att jag skippar det. Sen vill inte mina knän och min rygg som jag vill när jag springer på asfalt, men det orkar jag inte bry mig om just nu. (Det är ett senare problem.. typ.) 
Men eftersom jag just nu är för rastlös för att kunna sitta inne så får jag iallafall gå en runda. Jag kan ju faktiskt de vägarna som bussen kör, även om de inte är så roliga så är det roligare än att sitta här och vänta. 
 
Fick världens finaste keps av världens finaste Emma idag! Perfekt med tanke på att min gamla Tottenham-keps är så utsliten. Att man får kepsfrilla gör inget med tanke på att den är för himlans fin för att man ska bry sig. Mycket keps nu, men den är ju så fiiiin.
 
 
 

EN FIN DAG

Idag har varit en fin dag. En sådan dag då man är glad och så jäkla nöjd med livet. Dock glömde jag att gymma, men det får jag ta igen imorgon efter jobbet. Förhoppningsvis blir det en lika fin dag då.


ÄNTLIGEN FREDAG

Imorse var det tungt att gå upp. Att veta att man har konditionstester framför sig i skolan och sedan gå till 16:20, då är det jobbigt. Testerna höll på från 08:30 till ca 09:20 och nästa lektion börjar inte fören 12:05 så jag bestämde mig för att åka hem en stund. Nu sitter jag i soffan med en clementin och en avokado till sällskap, ganska trevligt en fredagsmorgon faktiskt. Jag känner mig helt död i både kroppen och huvudet så jag behöver verklien helg nu. Och kan en helg påbörjas bättre än med idol och fotboll? Tror inte det!
 
 
 

ÖVERDRIVEN "SKANDAL-FÖRELÄSNING"

Alla dessa skriverier om föreläsningen i Jenny Nyströms aula i tisdags eftermiddag gör mig tokIg! Och att personer som inte ens va där och bara läst en överdriven artikel om det håller på och klankar ner på alla som va där gör mig bara förbannad. Visst att det fanns personer där som inte lyssnade för fem öre, en hyffsat stor del, men inte alla! Den artikel som är publicerad i Barometern(LÄNK) har blivit väldigt uppmärksammad. De flesta som var där tycker att den är överdriven och förvriden, medan andra utanför som läser den givetvis tror att det gick till precis sådär. De andra, de som inte var där, som har läst artikeln säger att vi är fruktansvärda och dåliga som inte klarar av att gå på en föreläsning utan att bli utkastade. De som inte var där har absolut ingen aning om hur det egentligen var och därför tycker jag inte att de ens ska uttala sig om hur vi är eller beter oss. 
 
Vid klockan 13:00 släppte de in årskurs 1 elever från Kalmars olika skolor i Jenny Nyströms aula som fylldes till brädden för att få lyssna på en föreläsnng om massmedia. När vi kom in så fick alla två ihophäftade papper var, ett rött och ett grönt. Vi fick förklarat för oss att vi skulle ha dessa för att svara ja eller nej på frågor eftersom vi var för många för att kunna diskutera. Föreläsningen började och papper i rött och grönt hölls ivrigt upp efter varje fråga. Efter ett tag märkte man att några tog upp sina datorer, men man tänkte inte så mycket mer än "aja, det är deras val om de vill lyssna eller inte". Jag hade sett fram emot föreläsningen, men för att vara helt ärlig så var den inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag förstod faktiskt inte så jättemycket ett tag, men jag försökte lyssna ändå. Eftersom att föreläsningen skulle hålla på från 13.00 till 16.30 så hade de valt att dela upp det i två delar. Vid 15.00 skulle det alltså vara paus innan "andra halvlek" sem de valde att kalla det, den delen som jag tycket lät mest intressant. I den delen skulle vi även få svar på de frågor som vi hade i uppgift av vår lärare att svara på.
Efter ca två timmar säger de istället "Vi känner att vi inte når fram till er, så vi väljer att avbryta föreläsningen här". Med det sagt började alla gå ut ur aulan utan att tro att det riktigt var sant, endel eftersom de var så glada och endel av ren besvikelse.
 
Det är här jag inte kan förstå hur de kan göra något sådant som att avsluta en hel föreläsning pga att endel sitter och pratar, smsar eller kollar på film. Då tycker jag istället att de kunde sagt att den andra delen var frivillig, de som vill lyssna stannar kvar och de som inte vill får går. Svårare än så hade det väl inte behövt bli? Ska man straffa alla för att vissa beter sig illa? För det hade definitivt varit en hel del elever som stannat och lyssnat klart. Jag tycker att det är så fel och respektlöst av de som hade föreläsningen! I artikeln står det att de tycker att vi är respektlösa som inte lyssnar, men är det inte de som är respektlösa som inte låter de som vill lyssna faktiskt få det? Vi var ju där för att lyssna på dem, låt oss göra det då! Och vår klass som dessutom höll på med uppgifter som skulle innehålla information från föreläsningen, hur blev det med oss? 
På Barometern står det "Vi står kvar vid scenen när eleverna har lämnat salen. Pratar om vad som just hände. Jag är arg och frustrerad och tänker att lärarna har gett upp. Att föräldrarna har gett upp." och "Det är något som är fel och jag vet inte vad det är. Är det en fråga om uppfostran? Är det en fråga om respekt?" och då är min fråga varför de i hela friden ska blanda in vår föräldrar i det här?! Tror de att de som inte lyssnade har fått en dålig uppfostran och alltid beter sig såhär? Eller vill de bara ha något att skylla på för att de inte vill erkänna för sig själva att det kanske var just de själva det berodde på? 
Sedan förstår jag att artikeln låter värre med tanke på att de bara pratar om dem som inte lyssnade eller hade fokus på rätt saker just då. Varför kan de inte egna en enda lite kort mening till att säga att många skötte sig bra och faktiskt lyssnade på vad de hade att säga? Varför ska det vara så lätt att dra alla över en kant? Jag förstår verkligen ingenting.. Jag blir bara så förbannad!
 
Så mina vänner, kom ihåg att inte alltid lita på allt som står i tidningen. Inte ens om situationen utspelar sig i samma byggnad eller bara en liten bit bort. Aldrig. 

PLUGGANDE OCH BESIKTNING

Pluggandet är i full gång och för en gångs skull så har jag lite struktur på det. Vi har börjat läsa en bok på engelskan och vi ska ha läst de fyra första kaptilena tills på fredag. Dock har jag ett stort problem när jag läser.. Jag somnar alltid! Det gick tillochmed så långt att ett tag i nian när jag inte kunde sova så hade jag vår SO-bok liggandes på nattduksbordet så när jag inte kunde sova på kvällen så tog jag fram boken, läste ca en sida och sen sov jag som en stock. Haha det är ju galet, men det det fuknade! 
 
Idag var några gubbar här och gjorde slutbesiktningen på vårat hus. Jag vet inte vad de sa eftersom jag mest var stressad och tvungen att göra mig iordning för skolan mitt i kaoset, menmen. Slutbesikting betyder ialafall att vi (snart) kommer att få sätta upp saker på väggarna och det behöver inte se så kalt och sterilt ut längre. Just nu har jag en säng, ett nattduksbord, en byrå och en bokhylla(det är ett cd-ställ, men inte enligt mig) i mitt rum och ingenting över huvud taket på väggarna vilket gör rummet ganska opersonligt.. Jag vill sätta upp bilder, väggord, tavlor och massa skoj och göra det till mitt rum. När det är klart, eller iallafall någolunda klart, så ska jag visa hur det ser ut, I promise! 
 
Ikväll ska jag, mamma och pappa till morfar för lite farsdag-födelsedags-firande. Jag hoppas på fika. 
 
 
 
 

THE VAMPIRE DIARIES S04E08 OCH ÖNSKELISTA

Vet ni hur jag kan se detta avsnitt? Jag brukar kolla på swefilmer, men alla utom just det avsnittet funkar. Jag får panik!! igen, hehe.. Finns det någon underbar människa där ute som kan hjälpa mig?♥
 
Idag är jag hemma från skolan pga magont och huvudvärk. Jag fick ont i magen igår näst sista lektionen och sen har det hållt i sig. Jag kan inte äta för då blir det bara värre, så jag vet inte vad jag ska göra.. Hoppas att det blir bättre så fort som möjligt för det är hemskt! 
 
Till lite roligare saker! Jag tänkte visa ett par saker som jag önsakr mig i julklapp! 
 
Man kan alltså ta av toppen på handskarna vilket är bra när man ska knäppa av/på
sig snowboarden. Jag föredrar tumhandskar men det är inte så praktiskt.. Fram tills 
nu
 
Detta är faktiskt en overall, U N D E R B A R T för en snowboardåkare! Ingen snö
innanför byxorna där inte! Man kan även knäppa isär dem och använda var för sig. 
Den även fruktansvärt snygg och jag kommer att känna med som ett barn igen!
 
Dessa är bara för snygga för att jag ska kunna överleva utan dem.. 
 
 
Alla bilder är från Junkyard.se
 

NATTBLOGGANDE

Ännu ett lov har passerat och ännu en gång gick det alldeles för fort.. Vart tar tiden vägen? Jag har iallafall varit duktig och pluggat endel, vilket jag inte trodde att jag skulle göra. 
Första året jag inte firade halloween heller vilket var ganska tråkigt.. Menmen, då kan det ju bara bli bättre, ellerhur? Jag älskar halloween, men det har ju varit så himla mycket med huset och allt så jag har inte hunnit med.. Nu ska jag sova för att imorgon få min första sovmorgon någonsin! Så goder natter mina skatter


Sovtröjan är på! Byggarbetarna står utanför fönstret och jobbar vid 7 imorgon

KOMMER ATT GRÅTA FÖR ALLTID

Jag ligger och gråter i soffan pga att min man Gabriel Alares åkte ur idol. Varför åker den bästa, underbaraste, härligaste människan i världen ut?! Åååh jag får panik på Sverige, hur röstar ni egentligen? Ni suger. Men ni som röstade på Gabriel är bäst<3333


Nej, nu går det över styr.. Nu ska jag fortsätta ligga och gråta för alltid. Godnatt och sov så gott ni som röstade på Gabriel. Jag hoppas att ni andra drömmer mardrömmar. Kärlek