B-DAY GIRL

Ännu ett år äldre, vad hände? Jag fyllde ju 10 nyss.. Haha, galet! Jag har iallafall haft en überbra födelsedag! Elin och Elina kom hit efter skolan och så bakade vi muffins, sen drog jag vidare för att träffa kören (jag kan berätta om den imorgon.. Haha). Tack för alla gratulationer och fina ord, det betyder jättemycket!





FROM SMALL BEGINNINGS COME GREAT THINGS

Trots att jag bestämde mig så hårt för att jag skulle gå stolt genom simhallen så vann febern imorse.. Ååh jag blir så arg! Idag har jag istället sovit, pluggat, kollat på glee och tillochmed fixat till det lite i mitt rum. Mys! 

"Sometimes in the winds of change we find our true direction"




"From small beginnings come great things"


Min brors samla Batmanskor, älskar dem



TANKAR OM PINSAMHET OCH SKAM

Det är sent och jag borde egntligen sova nu, men det går inte med alla dessa tankar i huvet. Alla dessa tankar om pinsamet och skam. Hur pinsamt det är att säga att man pratar med kuratorn som om det var något allvarligt fel på en bara för det. Eller hur skamligt det är att säga att man får extahjälp i skolan för man tror att alla andra ska se en som dålig då. Eller hur jobbigt det är att åka till simhallen bara för att man inte har en supermodellkropp som killarna kommer avguda och tjejerna avundas. Varför ska det vara såhär? Jag går och pratar med kuratorn nu och det vet egentligen ingen förutom mamma och pappa, men varför är det så? Alla har jobbiga perioder i sitt liv och det visar ju bara att man tar tag i det och vill komma ur dessa jobbigheter. Samma sak med extrahjälp. Det är också ett täcken på att man vill hjälpa sig själv. Alla har svårare för vissa ämnen, mer eller mindre, och då är det ju bara bra om man får hjälp med det. Det visar att man vill och faktiskt försöker. Jag ska gå lite extra i tyska för jag går inte ihop med min lärare eller henens sätt att lära ut, men jag ska banne mig gå rakryggad och stolt dit för det visar att jag inte bara ger upp. Det borde ni alla göra som går till era extralektioner eller er tid hos hjälplärare eller liknande, för ni ger inte heller upp! Ni visar bara att ni är starka som tar tag i det istället för att tänka "fuck it, jag kan inte ändå så jag skiter i det". 
Och sen det här med simhallen då.. Vi ska dit med klassen imorgon och bara ordet "simhall" får mig att vilja spy. 1: Jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att simma. 2: Man har bikini på sig. Man blottar så mycket av sig själv och man känner sig så uttittad. Jag har alltid tyckt att skolan inte ska kunna kräva att vi ska sätta oss själva i en så otroligt utsatt situation, men sen tänkte jag efter en gång till nu när jag stod och borstade tänderna.. Om mitt liv gick ut på att vara snygg i bikini så skulle jag antagligen gjort något åt saken och troligtvis haft ett väldigt tråkigt och ointressant liv. Detta är jag och såhär ser jag ut, det är bara att acceptera. Folk kan tycka vad de vill om det, men det är fortfarande jag och min kropp. Jag anser inte att mitt utseende är viktigare än mitt liv och inte heller att det är det som avgör om jag är en bra människa eller inte. Så imorgon ska jag gå dit och bara vara som jag är, inte tänka så mycket utan bara acceptera att "det här är jag". Visst att det är lättare sagt en gjort, man jag ska verkligen lyckas.




WOULD YOU GIVE YOUR JACKET TO JOHANNES?

Jag hittade denna video igårkväll och den är så himla bra! Norska SOSbarnbyar har gjort den och jag tycker att det är en så fin ide. De har placerat ut en pojke utan jacka mitt i vintern på en busshållplats och satt en kamera en bit därifrån. Här får man verkligen se hur hemskt det ser ut när folk bara går förbi honom och hur otroligt fina andra människor är.
 

NIKE AIR MAX

Äntligen vårkänsla, så idag åkte skorna på! WIHO








14 TIMMAR SENARE

Äntligen hemma! 14 timmar i minibuss har gjort att man har ont i hela kroppen, men det gör det bara skönare att få lägga sig i sängen, sin egen säng. 
Tack för denna veckan, nu siktar vi in oss på påsklov och sen sommarlovet, WIHO













Kaosfripp ala Ellen 



KVÄLLSÅKING

Oj va tiden har gått fort! Jag har inte ens tänkt på bloggen dessa dagar eftersom allt bara gått i ett hela tiden. Jag har iallafall haft det superbra! Idag åkte jag inget på dagen eftersom jag hade så ont i huvet, men kvällsåkningen va helt underbar! Imorgon är sista dagen innan hemfärd, tyvärr. Hoppas ni också haft det überbra! Pussar

After ski (hatar att man särskriver det, haha..)

Den årliga plankan

Och lite kvällsåking på det!





Jag vet, döskallarna gör mig sjukt tuff 



DAG 2

Ännu en dag i backen, ännu en dag av frihetskänsla. Jag älskar detta. 







Världens finaste föräldrar


Dagens lunch: Renkebab



BÄSTA ÅKEN JAG VARIT MED OM

Hej, vi kom just in efter första riktigt dagen i backen för att kolla på hockeyn. Imorse var backarna heeelt magiska, men nu under eftermiddagen så har det börjat blåsa mer och mer och fler och fler liftar har stängt. Menmen, vi får se om vi drar ut en runda till sen! 






Kaffe och pannkakor. Ren lycka


Där i det gråröda huset till vänster, där bor viiii

FÖRSTA DAGEN - FÖRSTA SKADORNA

Hahahah ni fattar inte hur klantig jag är! Idag kom vi hit runt 12 och packade då upp alla grejer i lägenheten. När jag ska hämta något på mitt nattduksbord så springer jag rakt in i hyllan över och får en fet bula i pannan det första som händer. Vi gick sen och käkade och de andra hyrde skidor, efter det åkte vi ca tre åk vilket va allt vi hann innan liftarna stängde. Sen gick vi in och kollade på tv, spelade kort och åt lite till. Under kvällen satt jag av någon anledning på golvet och när jag skulle resa mig upp så slog jag knät i sängen, så nu är halva mitt knä blålila.. Haha jag är så bra! 
Aja, vi hoppas på en bättre dag imorgon, haha! Puss på er 

Drar posen i understället inne på toan, sånt alla coola gör ju





PÅ VÄÄÄÄÄG

Äntligen! Nu är vi allt på väg och imorgon blir första dagen i backen, WOHOOO



Lyssna, man blir så gaolet glad av den! 



VLOGG 9 - TILL ALLA ENSAMMA PÅ ALLA HJÄRTANS DAG

 

HJÄLP MIG, SNÄLLA

Det som inte skulle hända tror jag börjar hända.. Jag börjar driva denna bloggen till en tråk-blogg. En sån som ser ut precis som alla andras och egentligen inte innehåller något intressant eller vettigt alls. Jag hade ett så klart och tydligt spår i början, jag hade en tanke med hela bloggen. Jag skulle uttrycka mig, inspirera och få folk att förstå att de ska vara sig själva. Nu sitter jag här med en blogg med massa glada bilder, skor, kläder osv. En tråkblogg, en "en i mängden-blogg".. Och det vill jag inte! Dock är det svårt att hitta saker som ingen annan redan skrivit om eller som som inte redan är uttjatade. För visst vill man inte läsa en blogg som egentligen bara är en kopia av 100.000 andra? Såna tråkar iallafall ut mig.. Så nu är frågan: Finns det något ni vill att jag ska blogga/vlogga om? Det kan vara hur galet, seriöst eller konstigt som helst, bara ni känner att ni skulle tycka att det var kul eller behövligt. Så snälla släng in en kommentar (du kan ju ändå vara anonym) och hjälp mig att komma tillbaka på rätt spår igen.. 



ROCKI'N MY NEW GLASSES

Jag hämtade mina nya glasögon i förrgår, äntligen! Jag är supernöjd och ser bättre än någonsin.. Förvånande 






HUR DUSCHAR DU?

Jag har länge haft problem med min hud som många av er vet, men för kanske ett halvår sedan så fick jag ett tips mot hudproblem på ryggen som har hjälpt mig en massa! Frågan var just: "Hur duschar du?". De allra felsta (inklusive jag innan) tar shampo, sen balsam och låter det sitta i medan man tvålar in dig och sedan duschar av sig allt - Klart. Men detta är inte bra för huden, för balsamet "fastnar" på ryggen eftersom tvålen sköljs av först och man inte skrubbar bort balsamet efteråt. Ni vet ju själva att balsam är ganska "fett" och när man tänker efter så kan man nästa förstå att det inte är så bra om man har problem med finnar och fet hy. Därför ska man ta shampo, sen balsam och låta det sitta i en liten stund, skölja ur det och SEN använda tvål och skrubba lite extra på ryggen. Detta har hjälp mig jättemycket och min rygg är mycket finare nu än innan! Detta är ett enkelt sätt och man behöver egentligen inte anstränga sig något extra över huvud taget, förutom att man måste komma ihåg i vilken ordning man ska duscha, haha. Morgon och kväll använder jag även Basiron (jag nämner det i vloggen om hudproblem) och "punktanvänder" det på finnar osv. Jag använder även Basiron i ansiktet.
 
Att ändra mina duschvanor var ett enkelt och fungerande sätt för mig, så det tycker jag absolut att ni borde testa om ni känner att det behövs. Jag vet hur viktig huden är för självförtroendet, jag vet. 

HEMKOMMEN MED FULLSPÄCKAT SCHEMA

Vi kom hem vid ungefär 18.30 och har inte gjort något vettigt alls sen dess förutom att äta.. Haha. Jag började må illa och få ont i huvet när vi va på tåget och har inte mått så bra, men med mat så blev det lite bättre iallafall! Det kommer kännas att man har varit borta hela helgen imorgon när man ska gå upp, det tar mer på krafterna än man tror att inte vara hemma.. Men jag har haft en superhelg. Den har verkligen varit helt fantastisk! Nästa helg åker vi, samma familjer som var i Göteborg nu, till Tänndalen över sportlovet för att åka skidor och snowboard. Det kommer bli så galet roligt, som alltid! 
Denna veckan är redan rullspäckad och jag har nästan mer att göra än det finns tid till.. Men sånt löser sig alltid, haha! Jag kommer iallafall få träffa världens bästa tjejer och då känns allt genast mycket bättre! Kramar
 
Vad händer med texten? Jag har ingen aning.. Men ni får leva med det
 
 



EN MAGISKT LYCKLIG ELLEN

JAG HITTADE DEM, x2!! Ni förstår inte hur lycklig jag är. Har hoppat runt med ett leende på läpparna hela eftermiddagen och kvällen! När pappa var i New York för ett par veckor sedan så kollade han efter Nike Air Force 1-skor till mig, men de sa överallt att de inte ens tillverkades i 39, men jag vägrade tro på det.. Hehe. Så idag har jag sprungit runt i hela Göteborg för att hitta "de perfekta skorna", och tillslut lyckades jag!! Jag hittade ett par 39:or över hela Göteborg, ETT PAR! Jag hittade även ett par Nike Air Max på vägen och blev tokförälskad direkt. Detta resulterade i två par skor och en magiskt lycklig Ellen!






I GBG-REGN

Tåget gick från Kalmar vid 10 imorse för att anlända till Göteborg vid 13:50. Vi gick en liten runda på stan och sedan upp på våra hotellrum för att göra oss iordning. Vid 18:30 kom vi till Rondo och åt trerätters innan musikalen skulle börja. Rock of ages. Så magiskt jävla bra. Förlåt för svordomen, men det var verkligen helt otroligt! Jag gick ut därifrån med ett stort leende på läpparna och massa positiv energi i hela kroppen! I slutet stod alla upp och sjöng och dansade och bara hade det så sjukt kul!
Imorgon blir det shopping och mellomys på kvällen, såklart! Målet med dagen är att hitta ett par feta nikeskor.. SNÄLLA LÅT MIG GÖRA DET















LÅNGHELG

Torsdag och långhelg. Imorgon åker vi i familjen med några vänner till Göteborg för att fira en väns 50-årsdag. Vi ska gå på Rock of ages (en musikal) och shoppa bland annat, så det kommer säkert bli en superhelg! Men nu är det sovdags, godnatt på er! 


HESTRA

Idag hade vi studiedag, men eftersom skolan anordnade en resa till Hestra så hängde vi med dit istället! Bussen gick vid 6 imorse, men det va helt klart värt det för det är ju så kul! Massa skratt, åkning och kex i liften.. Haha. Lägg märke till min och Annas jackor också.. TWINS! 















KÄR I ETT KLÄDESPLAGG





Såhär såg jag ut idag om ni undrar. Jag har blivit så kär i dessa långa koftor sedan jag hittade en i mammas garderob när vi flyttade som hon hade på 90-talet. Så enkelt och himlans fint! 

En dag

Plugg, plugg, plugg.. Det har varit en hel del nu ett tag och det har gjort att jag inte haft någon orkt till att blogga alls. Idag hade vi psykologiprov och det gick faktiskt riktigt bra! Imorgon ska vi ha boksamtal i de bokprojekt som alla ettor på Stagg medverkar i. Jag har läst En dag, en riktigt bra bok! Dock var den ganska seg i början, men när man väl kom in i den så var den verkligen jättebra! Igår låg jag uppe till halv tre och läste, så inatt måste jag sova ifatt lite. Haha! Men vi hörs så snart som möjligt! Godnattkramar